Το πρώτο απαραίτητο είναι ο πάγκος, με προτεινόμενη επιφάνεια 85 cm μήκος, το λιγότερο, και φάρδος όσο το φάρδος της ψησταριάς. Ο νεροχύτης, εφόσον υπάρχει ο απαραίτητος χώρος, θα βοηθήσει πολύ, από ένα απλό ξέπλυμα των χεριών, μέχρι πλύση σκευών που χρησιμοποιήθηκαν την ώρα του ψησίματος. Ο νεροχύτης δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος, για να μην μας καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του πάγκου, ο οποίος είναι πιο σημαντικός. Στην περίπτωση που διαθέτουμε μεγαλύτερο χώρο, ωστόσο, μπορούμε να βάλουμε μεγαλύτερους νεροχύτες.