Ο πάγκος που πλαισιώνει μια ψησταριά είναι πολύτιμος και χρήσιμος. Όλες οι εργασίες γίνονται εκεί, απ’ την προετοιμασία των κρεάτων μέχρι το κόψιμο του ψητού, επομένως, λογικό είναι να πέσουν στον πάγκο μας αίματα ή λίπη. Άρα, θέλουμε μια επιφάνεια που να μπορεί να καθαριστεί εύκολα και να μην είναι πορώδης. Έτσι, το πρώτο υλικό που απορρίπτεται είναι το πυρότουβλο, και μάλιστα όταν είναι τοποθετημένο με βαθύ αρμό, απ’ όπου δεν μπορεί να καθαριστεί ούτε η σκόνη. Το πλακάκι είναι μια πολύ καλή λύση (εύκολος καθαρισμός και ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων) , η πέτρα και τέλος ο γρανίτης. Το μάρμαρο ποτίζει και θα ήταν καλύτερο να το αποφεύγουμε.