Κονίαμα THC 409 Thrakon

Κονίαμα THC 409 Thrakon

Κόλλα και σοβάς τσιμεντοειδούς βάσης, ενός συστατικού, τροποποιημένο με πολυμερικά πρόσθετα. Συνιστάται για χρήση σε θερμομονωτικές πλάκες.

Περιγραφή

Κονίαμα THC 409 Thrakon

Το κονίαμα THC 409 της Thrakon είναι κόλλα και σοβάς βασικής στρώσης, ενός συστατικού τροποποιημένο με πολυμερικά πρόσθετα. Εξειδικευμένο προϊόν για την συγκόλληση και το σοβάτισμα θερμομονωτικών πλακών όπως διογκωμένη πολυστερίνη (EPS), εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) και πετροβάμβακα, σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων. Από τσιμέντο, χαλαζιακή άμμο, ασβεστολιθικά fillers και βελτιωτικά πρόσθετα. Πολύ ισχυρή πρόσφυση σε όλα τα συνήθη υποστρώματα και τις θερμομονωτικές πλάκες, υψηλή ελαστικότητα, αντοχή στην ψύξη και την υγρασία. Κατάλληλη για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Επίσης, κατάλληλη για εφαρμογή σε υποστρώματα από μπετόν, ελαφρύ μπετόν, τούβλα, τσιμεντόλιθους, πορομπετόν (YTONG). Ανταπόκριση στα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 13499 και ΕTAG 004.

Απόχρωση: Γκρι, Λευκό

Συσκευασία: Χαρτόσακος 25kg

Κατανάλωση: 3,5 – 4,0 kg/m²

Τρόπος Εφαρμογής (Κόλλα): Αρχικά υπόστρωμα επίπεδο, καθαρό από σαθρά και μεγάλες ρωγμές  και απαλλαγμένο από τάσεις συρρίκνωσης και παραμόρφωσης. Τοποθέτηση οδηγών και υποστηριγμάτων. Πρόσθεση 6lt νερού σε δοχείο και σταδιακό άδειασμα του περιεχομένου του 25kg σάκου, ανακατεύοντας συνέχεια με ηλεκτρικό αναδευτήρα, με σκοπό την δημιουργία μιας ομογενούς μάζας. Ωρίμανση για 5 λεπτά και στην συνέχεια ανάδευση. Απαγορεύεται η επιπλέον προσθήκη νερού μετά την παρασκευή του μίγματος. Σε επίπεδες επιφάνειες, άπλωμα στην θερμομονωτική πλάκα με τη λεία πλευρά της σπάτουλας και ομοιόμορφο “χτένισμα” του στρώματος με την οδοντωτή πλευρά της, ενώ για εφαρμογή σε μη εξομαλυμένες επιφάνειες άπλωμα με μυστρί σε όλη την περίμετρο της θερμομονωτικής πλάκας και σημειακά στο κέντρο. Στην συνέχεια άσκηση δυνατής πίεσης στη θερμομονωτική πλάκα ώστε να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη επαφή της κόλλας.

Τρόπος Εφαρμογής (Επίχρισμα): Μετά την ξήρανση της κόλλας πρόσθεση των πλαστικών ή μεταλλικών βυσμάτων όπου είναι απαραίτητο. Στοκάρισμα  και τοποθέτηση των γωνιόκρανων και τεμαχίων πλέγματος. Στη συνέχεια άπλωμα με την «αμερικάνικη σπάτουλα» μιας ομοιόμορφης στρώσης κονιάματος πάχους 2-4mm πάνω στις πλάκες. Άμεση τοποθέτηση του υαλοπλέγματος, καλύπτοντας τις ενώσεις των πλακών και υπερκαλύπτοντας κατά 10-15cm το προηγούμενο πλέγμα. Τέλος, άσκηση πίεσης με την σπάτουλα με σκοπό να ενσωματωθεί στο στρώμα της κόλλας και πρόσθεση άλλης μιας λεπτής στρώση κονιάματος 0,5-4mm μέχρι την κάλυψη του πλέγματος έως ότου γίνει μια επίπεδη επιφάνεια. Θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του υποστρώματος μεταξύ +5C και +35C. Μετά την πλήρη ξήρανση του κονιάματος εφαρμογή του τελικού διακοσμητικού σοβά.

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Κονίαμα THC 409 Thrakon”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εταιρείες που εμπιστευόμαστε