Ο κυκλοθερμικός φούρνος είναι ένας φούρνος εύκολος στη χρήση. Ένα καλομαγειρεμένο φαγητό θέλει αργό μαγείρεμα, με θερμοκρασία που να έχει αργή και σταθερή πτώση. Έτσι, όταν το φαγητό μας μπει στους 240°C, για να μαγειρευτεί θα πρέπει να μην υπάρχει φλόγα από κάτω αλλά να έχει μείνει μόνο η θράκα, ενώ η θερμοκρασία χρειάζεται να πέφτει αργά και σταθερά, μέχρι το φαγητό μας να έχει μαγειρευτεί. Αν η θερμοκρασία πέσει γρήγορα και δεν έχει μαγειρευτεί το φαγητό, τότε θα χρειαστεί να προσθέσουμε ξύλα, για να ανεβάσουμε θερμοκρασία. Αυτό το πάνω-κάτω της θερμοκρασίας είναι ό,τι χειρότερο και δεν θα οδηγήσει σε καλό γευστικό αποτέλεσμα. Άρα, το μυστικό στην κατασκευή είναι η συσσώρευση θερμότητας και η σταδιακή απόδοση στο θάλαμο ψησίματος. Γι’ αυτό, χρησιμοποιούμε ειδικές πυρόπλακες και πυρόχωμα. Αποτέλεσμα πολλών δοκιμών.
Αφήστε ένα σχόλιο