Κυβόλιθος Τσιμεντένιος 10x20x6cm

Κυβόλιθος Τσιμεντένιος 10x20x6cm

Κυβόλιθος Τσιμεντένιος 10x20x6cm

Περιγραφή

Οι κυβόλιθοι τοποθετούνται σε πεζοδρόμια που προορίζονται για παρκάρισμα ή για αργή κίνηση αυτοκινήτων ή ελαφρών οχημάτων. Επίσης σε περιοχές μεταφορών και πάρκινγκ αυτοκινήτων, κίνησης οχημάτων εξυπηρέτησης, δρόμους και πλατείες αστικών κέντρων, αυλές, αποβάθρες τρένων και πλοίων, αγροτικοί δρόμοι, ανθεκτικότητα σε βιομηχανικές περιοχές.

Η τοποθέτηση των κυβόλιθων είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα, οικονομική. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στους κυβόλιθους είναι ότι, σε περίπτωση που στο μέλλον θελήσουμε να εκτελέσουμε τυχόν εργασίες στο υπέδαφος π.χ. πέρασμα καλωδίων, σωλήνων κλπ. , σηκώνουμε τους κυβόλιθους και όταν τελειώσουν οι εργασίες τους επανατοποθετούμε, με αποτέλεσμα οικονομία, ταχύτητα, και χωρίς να φαίνονται μπαλώματα.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την τοποθέτηση των κυβόλιθων είναι η εξής:

Για να τοποθετήσετε τους κυβόλιθους απαιτείται σκληρή και επίπεδη επιφάνεια. Σε περίπτωση που το έδαφος δεν είναι βραχώδες και δεν είναι σταθερό πρέπει να ρίξετε σκυρόδεμα (μπετόν) τουλάχιστον 7 cm (ανάλογα με την εφαρμογή μας) για υπόστρωμα, αλλιώς αν το έδαφος είναι σταθερό τοποθετείστε 3Α (αμμοχάλικο) σαν υλικό βάσης στην επιφάνεια που πρόκειται να στρωθεί πάχους αναλόγως της χρήσης, π.χ. αν χρησιμοποιείται για κυκλοφορία ανθρώπων γενικά χρειάζονται 10-15 cm ενώ για δρόμους ή έργα με υγρό χώμα πρέπει να συμβουλευθείτε κάποιον μηχανικό. Τοποθετήστε κάθε φορά υλικό βάσης 5-6 cm και στην συνέχεια βρέξτε και συμπιέστε το υπόστρωμα με δονητική πλάκα ή με κύλινδρο μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ύψος. Φροντίστε να δώσετε τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων.

Ο εγκιβωτισμός είναι απαραίτητος σε όλα τα έργα με κυβόλιθους γιατί μας εξασφαλίζει την συγκράτηση των κυβόλιθων και τη διατήρηση του σχήματος του έργου μας με την πάροδο των χρόνων .

Πριν την τοποθέτηση των κυβόλιθων τοποθετήστε άμμο (λατομείου) ομοιόμορφα με πάχος περίπου 3cm . Ισιώστε την άμμο με πήχεις, με κλίσεις κατάλληλες προς την διεύθυνση απορροής των όμβριων. Μετά τη διάστρωση με άμμο καταβρέξτε με νερό την άμμο και μετά χρησιμοποιήστε ένα δονητή πλάκας για να συμπιεστεί και να πατηθεί καλά. Στη συνέχεια απλώστε λίγη άμμο ακόμη για να καλύπτουν οι ατέλειες της άμμου.

Ξεκινήστε την τοποθέτηση των κυβόλιθων κατά μήκος της μεγαλύτερης ευθείας πλευράς. Ξεκινήστε την τοποθέτηση σε μια γωνία 90 μοιρών, κατά προτίμηση μια που εφάπτεται με το σπίτι ή άλλη δομή, και συνεχίστε την επέκταση των κυβόλιθων κατά μήκος της μεγαλύτερης ευθείας πλευράς. Ξεκινήστε από εκεί, κρατώντας τους κυβόλιθους σας σε ευθεία γραμμή. Τοποθετήστε τους κατευθείαν κάτω στην άμμο χωρίς να τους γλιστράτε στο έδαφος και να διαταράσσουν την άμμο. Περιοδικά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι κυβόλιθοι είναι επίπεδοι, χρησιμοποιώντας μια πήχη

Προαιρετικά για επιπλέον αντοχή, προστασία από λεκέδες και μικρότερη συντήρηση, αδιαβροχοποιήστε τους κυβόλιθους.

Απλώστε πάνω στους τοποθετημένους κυβόλιθους, στέγνη άμμο θαλάσσης. Η άμμο σταθεροποιεί τους κυβόλιθους στη θέση τους. Σκουπίστε με μια σκούπα ώστε η άμμος να εισχωρήσει στους αρμούς. Το δάπεδο σας είναι έτοιμο.

Για υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα και ποιότητα κατασκευής είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο.

Όλοι οι κυβόλιθοι διατίθενται στις εξής αποχρώσεις : ΛΕΥΚΟ-ΓΚΡΙ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΚΙΤΡΙΝΟ και οποιοδήποτε άλλο χρωματισμό κατόπιν παραγγελίας.

Διάστασεις:10x20x6 cm
Τεμάχια /m²:  50
m²/Παλέτα:  10

Βάρος παλέτας : 1500 kg (περίπου)

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Κυβόλιθος Τσιμεντένιος 10x20x6cm”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εταιρείες που εμπιστευόμαστε